Uppdatering Guldsmedsskolan i Mjölby

Vi vill tacka alla er i guldsmedsbranschen (guldsmeder, fattare, gravörer, gemmologer, lärare och andra företagare m.fl) som senaste veckan visat att ni står bakom guldsmedsutbildningen i Mjölby. Mjölby kommun har ju planer 1234

Hej.

Vi vill bara tacka alla er i guldsmedsbranschen (guldsmeder, fattare, gravörer, gemmologer, lärare och andra företagare m.fl) som senaste veckan visat att ni står bakom guldsmedsutbildningen i Mjölby.

Mjölby kommun har ju planer på att lägga ned utbildningen.

Vi, lärarna på skolan, fick reda på det i november och hade då samtal med kommunens utredare (som också hade samtal med personer från branschen) och fick då till oss att det såg bra ut så vi tänkte att faran var över men sedan fick vi, för två veckor sedan, reda på att kommunen hade givit utbildningsnämnden rådet att fatta beslut om att utbildningen skulle läggas ned. 

Orsaken är av ekonomiska skäl. Det är för få gymnasieelever som söker utbildningen. Det kan ju bero på att kommunen inte marknadsför utbildningen i Sverige trots att utbildningen är riksrekryterande och att vi lärare tjatat men där tänker vi kanske olika. 

Nu, efter en vansinnigt intensiv vecka med otroligt mycket jobb från lärarna och er i branschen, har utbildningsnämnden bestämt sig för att skjuta på beslutet till slutet av februari. Vi på skolan vill verkligen tacka alla er som skickat in era namnunderskrifter och visat ert stöd.

Jag (Camilla) läste några av texterna och tårarna kom. Vår bransch är inte stor men vi finns för varann när det skakar i grunden, det är väldigt tydligt. Eftersom de skjutit upp beslutet så finns det en möjlighet framåt.
Stort tack för att ni visat att vår bransch finns och att den nu ryter ifrån.

Camilla Wallin och Niklas Galte Guldsmedslärare, 

Dackeskolan Mjölby


Stort tack till alla medlemmar som skrev på och skickade in sin protest, nästan alla skrev på! 

Vilken uppslutning! 
Styrelsen